2016 – Vreze des Here

Naar jaarlijkse gewoonte, nog voor we Nieuwjaar vieren, vraag ik Gods Geest: “Wat is Jezus aan het doen? Waar gaat Hij heen? Want daar wil Hij me hebben…” Eind 2015 ontving ik profetisch woord voor 2016. Meestal verschilt zo’n specifiek woord van God naargelang waarvoor of voor wie je bidt, bijv. jou persoonlijk, gezin, gemeente, wereldwijd.

Naast hetgeen God sprak voor ons persoonlijk, leidde Hij me in het bijzonder voor de gemeente en dit land voor dit nieuwe jaar 2016 naar de getalbetekenis (christelijke numerologie) van het getal 16; wat staat voor liefde. In de Engelse Bijbelvertaling komt ‘The Father’ (= de Vader) 16 keer voor, waarbij de Vader gekenmerkt wordt door Zijn liefde, want God is liefde. Als je 1 Korintiërs 13 leest, ontdek je weliswaar (jawel) 16 uitingen van bovennatuurlijke liefde!

Terwijl ik in gebed was, gaf God me wiskundig rekensommetje: 2 x 8 = 16. Zoals ik bij het achtjarig bestaan van ‘de Sleutel’ aangaf, staat 8 voor ‘nieuw begin’. Dus 16 betekent 2 keer ‘nieuw begin’. Op dat moment gaf Gods Geest me een bijzonder beeld van een grote, houten dubbele deur. Voor mijn ogen gingen deze deuren open. Wauw, echt bijzonder wat je ziet als je daarin binnenwandelt. Dit jaar is het jaar van ‘dubbel’! Wat dacht je van dubbel zoveel bekeerlingen vanuit elke generatie die hun harten volledig aan Jezus geven? Halleluja!

De Geest van God ging verder, terwijl ik met de seconde enthousiaster werd voor dit nieuwe jaar dat Hij ons geeft. De ‘Vreze des Heren’ en de ‘Liefde van God’ gaan samen! Nu denk je misschien, kan dat? Want de liefde van God drijft alle vrees uit! Amen… maar in de grondtekst staat: Gods liefde drijft alle angst uit. Enkel mogelijk in Jezus. ‘Angst’ verandert in ‘vreze’ doorliefde van Jezus!

Deze bovennatuurlijke combinatie van de vreze des Heren en Gods liefde is zo belangrijk, ook bijv. in je huwelijk; daar kunnen wij van getuigen.

Tot slot vroeg ik God om een Bijbeltekst waarin deze allebei gecombineerd worden. Terwijl ik dacht dat ik met deze vraag God zou stretchen, gaf Hij me meteen: Deuteronomium 10:12-13.
“Nu dan, Israël, wat vraagt de Here, uw God, van u dan de Here, uw God, te vrezen door in al zijn wegen te wandelen; Hem lief te hebben; de Here, uw God, te dienen met uw ganse harten met uw ganse ziel; de geboden en de inzettingen des Heren, die ik u heden opleg, te onderhouden, opdat het u wèl ga.”

De kernwoorden, die ik voor je vetgedrukt heb in deze verzen, ging ik meteen onderzoeken in de grondtekst…
De Vreze des Heren (die je enerzijds kunt leren, lees Psalm 34:12, anderzijds door de Geest van vreze kunt ontvangen, lees Jesaja 11:2) betekent = diep respect, bewonderen, ontzag, eren, gehoorzamen. Persoonlijk geloof ik dat indien Gods volk Hem meer zou vrezen, het makkelijker zal zijn voor hen om bijv. zonde te laten!
Liefde betekent = intieme, vriendschappelijke en Goddelijke Agape liefde.

Dienen = is hetzelfde woord voor werken, alsook aanbidden! Laat al jouw werken aanbidding zijn…

Onderhouden spreekt van = bewaren, bewaken van Gods Woord in je hart

OPDAT — Hier volgt dan het resultaat, het gevolg wanneer je voorafgaande verzen toepast in je leven:

Op het je wél ga. Wél betekent = ‘t beste, gunst, vreugde, genade, kostbaar, welvaart, voorspoed, genezing, leven…
Zonder Jezus hebben we een hopeloos einde, met Jezus hebben we eindeloze hoop!
Een prachtig voorbeeld lezen we in 2 Samuel 9 over Mefiboset. Koning David werd door hem gevreesd, maar Gods liefde ging ermee gepaard opdat het Mefiboset wel ga. De Koning is op zoek naar JOU!
Mirko Callens, een jonge man vol passie voor Jezus gaf deze bijzondere uitspraak die ik met je wil delen: “Op het eind komt alles goed en als het nu nog niet goed is, dan betekent dit dat het nog niet het einde is!”

Kortom, 2016 is het jaar van DUBBEL!
Maak je klaar voor deze versnelling en verandering in je leven… Leer en ontvang de Vreze des Heren en Gods Liefde!


Geschreven door Gregory